testimonials

Wat mama's vertellen over de rustweek 

Wat heb ik genoten van de rustweek voor mama’s .  Weg van alle dagelijkse sleur. Naar een huis met de gezelligheid en veiligheid van een thuis maar met het comfort van een hotel?.  Els en Shana zorgden voor een warm welkom, voor veiligheid en ondersteuning doorheen heel het verblijf.  De activiteiten doorheen de week waren opbouwend opgesteld en gevarieerd. Er waren sessies met informatie, er waren doe-sessies, allemaal om kennis te maken met verschillende technieken om je mentale welzijn te verbeteren en rust te vinden. Er werd veel innerlijk werk verricht en daarbij werd goede persoonlijke ondersteuning geboden door Shana en Els. Tussendoor waren er momenten om gezellig te keuvelen, je terug te trekken op je kamer/snoezelbox/rustige plek of te wandelen/lezen/haken/douchen/…. Een perfecte balans om tot rust te komen en handvaten te hebben om thuis goed voor jezelf te zorgen.   Ik hou een vol gevoel over aan de rustweek (vol liefde, vol vertrouwen, vol inspiratie, vol dankbaarheid) en goesting om de dingen die ik hier uit geprobeerd heb, thuis verder te zetten.  Het thuisfront achterlaten was een hele grote stap, want konden ze het wel zonder mij redden? Maar ik ben blij dat ik deze keer voor mezelf gekozen heb en…. thuis is alles goed verlopen!

Tinne

mama van een dochter

Dankzij de rustweek en jouw theeritueel, heb ik de vooroordelen en angsten voor mezelf als therapeut echt kunnen loslaten. Ik heb mezelf kunnen zien als expert en heb zeer duidelijk gevoelt en ervaren hoe het voelt als je als projector je podium krijgt en je geen energie verliest door dingen te doen je die niet kan/ niet bij je horen. Ik heb heel erg beseft (daarvoor uiteraard ook al), nu nog meer, dat ik echt enkel samenwerkingen kan aangaan met mensen die mij zien zoals ik ben en vertrouwen hebben in mij. Ik heb nooit het gevoel gehad dat ik mij moest bewijzen aan Els ondanks dat het wel nog steeds haar idee/project was en ze niet ten volle wist wat ik deed.

Wat Els  gedaan heeft is  ongelofelijk uniek ! maar vooral heel sterk! Ze heeft bij deze organisatie en in de rustweek zelf, skills laten zien waar velen een puntje aan kunnen zuigen. Ze is echt een oermoeder die, voor ons allemaal een warm nest hebt gecreëerd, een veilig gevoel een thuisgevoel! 

Shana

mama van twee ,

creatief therapeut bij crea-tijd

"ik wist niet wat ik kon verwachten van deze rustweek, maar nu begrijp ik het en ben ik aangenaam verrast door het effect van dit project "

Christine

mama, schoonmama en oma

Ik heb ondervonden dat  ook korte rustmomentjes je kunnen opladen en waardevol zijn. Ik kan alles wat ik hier ontdekt heb ook samen met mijn kind doen thuis, terwijl mijn kind creatief bezig is, kan ik meedoen en op die manier tot rust komen. Ik kreeg telkens opnieuw vragen die ik niet verwachtte, waardoor ik inzichten kreeg die ik niet had verwacht"

E. 

mama van twee

Wat mama's vertellen over

individuele opruimsessies 

Ik ken Els via de school van onze kinderen. Toen ze mij vertelde dat ze nestcoach is, was ik dadelijk benieuwd en geïnteresseerd. Ik maakte een eerste afspraak om mijn bureau te ontspullen . Het resultaat na de eerste opruimsessie: drie volle dozen papier om weg te doen,  Zelf gooide Els niets weg, dat liet ze aan mij over. Ze stelde regelmatig kritische vragen “Ga je dat ooit nog gebruiken? “kan je dat ook op het internet terug vinden?” ‘Ooit is nooit” is één van haar vaste slogans en dat klopt! Als ik blijf hardop zeggen “ooit, op een dag begin ik eraan” dan zal die dag waarschijnlijk nooit komen…..” Dan blijft die bureau een steeds groter wordende pijnplek……. dat wil ik voorkomen! Bedankt Els voor je duwtje in mij rug.

R.V

Mama van een zoon

Els zette mij aan het werk, meer bepaald denkwerk. Door de juiste vragen te stellen, gaf ze me een flinke duw in de rug om knopen door te hakken en dingen een plaats te geven, al dan niet in de vuilnisbak. Mijn chaotisch kunstenaarsatelier is nu een gebruiksvriendelijke werkplaats. De tips van Els maken het makkelijk om orde in mijn materiaal te bewaren zodat er plaats in in de chaos in mijn creatief werk.

K.H.

theaterfiguren-maakster en speelster

“Ik wou al een tijdje minder rommel in huis want dat zorgde voor dagelijkse frustraties en stress, waardoor er minder ruimte in mijn hoofd was.  Ik zag er geen beginnen aan. Daarom heb  ik Els gecontacteerd.   Na een warm kennismakingsgesprek voelde het goed om met haar aan de slag te gaan. Eerst hebben we gekeken welke ruimte we gingen aanpakken, daarna staken we de handen uit de mouwen.  Alles uit de kast vastpakken en  kijken wat ik ermee ging doen (driedozensysteem toepassen). Els zorgde voor de vragen om beslissingen te kunnen  nemen en eventueel los te laten, ze forceerde niets en liet ruimte voor gevoelens (een lach en een traan). Uitspraken  als ‘waarom niet alle dagen een feestje maken met het goede servies’ maakten indruk op mij, waardoor ik oude vooroordelen kon loslaten.   Het opruimen zorgt er voor dat ik dagelijks minder frustraties heb en beter slaap. Door  met Els samen te werken heb ik een aantal trucjes geleerd om zelf beslissingen te nemen en zo verder op te ruimen   in huis en meer rust te vinden in mijn hoofd

T.B

mama van een dochter

Vorige week heb ik het boek gekocht 'warm nest'.
Wat is dat goed geschreven ! Ik heb het in 1 ruk uitgelezen en herkende heel wat van mezelf er in. Het hectische leven als werkende mama, het is een echte roller coaster. Veel mama's zullen er mee geïnspireerd worden , dat weet ik zeker.

Christine VK

mama van twee zonen

Opleiding zegt niet alles . Het is de passie die je voelt voor je job die het verschil kan maken.  

Daisy

coach bij coachingdelotus