Een feel-good boek voor mama’s

Als werkende mama , heb ik me lang afgevraagd hoe ik toch dat warme nest kon maken voor mijn gezin, zonder dat ik mezelf leeg en uitgeput voelde aan het einde van je dag… hoe moest ik dat aanpakken?

 Ik ondervond zelf hoe moeilijk het was om balans te vinden tussen werk, huishouden en vrije tijd. Maar ik vond dé oplossing in een minimalistische levensvisie. Ik ontdekte dat minimaliseren méér is dan opruimen. En daarover schreef ik een boek.


Dit boek is geschreven voor mama’s
* die door het bos de bomen niet meer zien
* die op het einde van de dag uitgeput in de zetel ploffen
* die op zoek zijn naar handvaten en wegwijzers om balans te vinden tussen gaan werken, huishouden, zorg voor de kinderen en zelfzorg
* die last hebben van chronische stress, controle drang, angsten, perfectionisme
* die nood hebben aan rust en overzicht, zowel in huis als in hun hoofd

Wat vind je terug in het boek?
* het persoonlijke verhaal van Els aangevuld met foto’s
* talrijke waardevolle, inspirerende en transformerende  qoutes en persoonlijke citaten
* drie concrete stappenplannen voor ontspullen, ont-moeten en ontspannen. De stappenplannen worden zowel visueel aantrekkelijk voorgesteld als uitgebreid omschreven in het tweede deel van het boek.

Na het lezen van het boek
- kan je dadelijk zelf aan de slag met de praktische tips
-heb je inzichten in je eigen leven en visie over belangrijke waarden en normen in je leven
-heb je een duidelijke strategie in handen om rust en ruimte te creëren in je huis
-kan je de oefeningen om je gedachten om te denken uit proberen en toepassen in je dagelijkse leven
-besef je wat er belangrijk is voor jou
-begrijp je waarom minimaliseren méér is dan opruimen
-kijk je met een milde blik naar jezelf én je omgeving
-sta je positiever in het leven
-ken je hulpmiddelen om met tegenslagen en hindernissen om te gaan

Schrijven is één van mijn passies
Als kind schreef ik al gedichtjes en tekstjes. Ik heb altijd een voorliefde gehad voor mooie woorden. Ik heb tientallen dagboeken vol geschreven, had verschillende pennenvriendinnen en verzon voor elke feestelijke gelegenheid tekstjes voor het feestvarken of de jubilarissen. Mijn liefde voor taal, mooie teksten en diepgaande liedjes kwam ook boven drijven tijdens de voorbereiding van ons huwelijk. De meeste teksten van de dienst schreef ik zelf.
Na ons huwelijk was ik zo druk bezig met het zorgen voor mijn kindjes dat ik vergat om tijd te nemen voor mezelf en te schrijven, wat me wel rust zou gebracht hebben, achteraf bekeken. Ik had nooit gedacht dat ik een boek zou schrijven. Maar door hetgeen de laatste jaren allemaal is gebeurd, is die onbewuste droom terug naar boven gekomen. 

Voor ouderverenigingen, scholen, kinderdagverblijven

Wist je dat je een lezing kan aanvragen over mijn boek. 
Tijdens een lezing neem ik de gasten mee in mijn verhaal als werkende mama. Ik vertel hoe ik tegen een parentale burn-out aanliep, maar vooral wat mij geholpen heeft om mijn leven weer in balans te krijgen. Ouders worden geïnspireerd en krijgen concrete handvaten en tips mee om hun leven (opnieuw) in balans te krijgen. 

Prijs : 150 euro