Een feel-good boek voor mama’s

Hoe creëer je een warm nest voor je gezin, als werkende mama, zonder dat je jezelf leeg en uitgeput voelde aan het einde van je dag… hoe pak je dat aan?

Dé oplossing kan je vinden in een minimalistische levensvisie. Ontdek in dit boek dat minimaliseren méér is dan opruimen. 


Mijn verhaal in een notendop

Ik ben Els , gelukkig getrouwd met mijn jeugdliefde, moeke van twee zonen en verpleegkundige op neonatologie. Rond mijn veertigste geraakte mijn systeem overbelast. Dat was een zware, pijnlijke periode voor mij zowel fysiek als mentaal. Dankzij intensieve therapie bij een lifecoach en talloze diepgaande gesprekken met vriendinnen,  mijn zus en man kwam ik er weer bovenop.

Uiteindelijk kreeg ik waardevolle levenslessen en inzichten. Tijdens mijn herstelperiode schreef ik veel, om mijn emoties te uiten en te verwerken. Ik besloot om mijn schrijfsels, zowel mijn persoonlijke verhaal  als de oplossingen die voor mij werken samen te bundelen in een boek. Zo ontstond  “een warm nest”.

Dit boek is geschreven voor mama’s

* die door het bos de bomen niet meer zien
* die op het einde van de dag uitgeput in de zetel ploffen
* die op zoek zijn naar handvaten en wegwijzers om balans te vinden tussen gaan werken, huishouden, zorg voor de kinderen en zelfzorg
* die last hebben van chronische stress, controle drang, angsten, perfectionisme
* die nood hebben aan rust en overzicht, zowel in huis als in hun hoofd

Wat vind je terug in het boek?
* mijn persoonlijke verhaal aangevuld met foto’s
* talrijke waardevolle, inspirerende en transformerende  qoutes en persoonlijke citaten
* drie concrete stappenplannen voor ontspullen, ont-moeten en ontspannen. De stappenplannen worden zowel visueel aantrekkelijk voorgesteld als uitgebreid omschreven in het tweede deel van het boek.

Waarom dit boek?

Met dit boek wil ik jou steun en herkenning bieden. Ik ondervond zelf hoe moeilijk het was om balans te vinden tussen gaan werken, huishouden doen, zorgen voor de kinderen en zelfzorg. Zeker in onze westerse samenleving, waarin de maatstaf zegt dat men goed bezig is als men alles alleen bereddert.  In het tweede deel van het boek neem ik je mee in de wondere wereld van het minimaliseren. Ik laat je kennismaken drie strategieën: Ontspullen, ont-moeten en ontspannen.

Voor mij zijn dit de drie  sleutels tot een gelukkig leven als mama.

Na het lezen van het boek
- kan je dadelijk zelf aan de slag met de praktische tips
-heb je inzichten in je eigen leven en visie over belangrijke waarden en normen in je leven
-heb je een duidelijke strategie in handen om rust en ruimte te creëren in je huis
-kan je de oefeningen om je gedachten om te denken uit proberen en toepassen in je dagelijkse leven
-besef je wat er belangrijk is voor jou
-begrijp je waarom minimaliseren méér is dan opruimen
-kijk je met een milde blik naar jezelf én je omgeving
-sta je positiever in het leven
-ken je hulpmiddelen om met tegenslagen en hindernissen om te gaan

Schrijven is één van mijn passies
Als kind schreef ik al gedichtjes en tekstjes. Ik heb altijd een voorliefde gehad voor mooie woorden. Ik heb tientallen dagboeken vol geschreven, had verschillende pennenvriendinnen en verzon voor elke feestelijke gelegenheid tekstjes voor het feestvarken of de jubilarissen. Mijn liefde voor taal, mooie teksten en diepgaande liedjes kwam ook boven drijven tijdens de voorbereiding van ons huwelijk. De meeste teksten van de dienst schreef ik zelf.
Na ons huwelijk was ik zo druk bezig met het zorgen voor mijn kindjes dat ik vergat om tijd te nemen voor mezelf en te schrijven, wat me wel rust zou gebracht hebben, achteraf bekeken. Ik had nooit gedacht dat ik een boek zou schrijven. Maar door hetgeen de laatste jaren allemaal is gebeurd, is die onbewuste droom terug naar boven gekomen. 

Lezingen voor ouderverenigingen, scholen, kinderdagverblijven

Tijdens een lezing neem ik de gasten mee in mijn verhaal als werkende mama. Ik vertel hoe ik tegen een parentale burn-out aanliep, maar vooral wat mij geholpen heeft om mijn leven weer in balans te krijgen. Ouders worden geïnspireerd en krijgen concrete handvaten en tips mee om hun leven (opnieuw) in balans te krijgen. 

testimonials

Wat lezers vertellen over het boek

Eerst en vooral wil ik Els van harte proficiat wensen met haar boek 'Een warm nest'. Ik begon te lezen en kon niet stoppen. Het is nu bijna uit. Echt, oprecht, boeiend, duidelijk, knap verwoord, open en met goede stappenplannen die vele mensen kunnen helpen. Goed gedaan, Els!

Charline

MAma van twee, oma van twee 

Vanavond het boekje ter hand genomen, voor 2/3de reeds uitgelezen, het leest zeer vlot.
Mooie geïllustreerde foto's! Mooi uitgegeven boek. 

Angela

moeder 

Vorige week heb ik jou boek gekocht 'warm nest'.
Wat heb je dat goed geschreven ! Ik heb het in 1 ruk uitgelezen en herkende heel wat van mezelf er in. Het hectische leven als werkende mama, het is een echte rollercoaster. Je zal er veel mama's mee inspireren, dat weet ik zeker.  Geniet volop van je gezin en zorg goed voor jezelf. Blijf trouw aan wie je bent!
Christine van krieken

mama van twee

Een dikke proficiat aan Els voor haar mooie nuttige boek.  Het leest zeer vlot en is moedig om zo eerlijk en persoonlijk te zijn;  Ik wist niet goed wat ik ervan moest verwachten maar het verraste mij zeer positief omdat ik verschillende werkpunten voor mezelf kan gebruiken  ...ik kan heel moeilijk iets wegsmijten...waardoor mijn kasten overvol zitten....ook wat gezonder eten ..enz... en de mooie jeugdfoto's  doen me glimlachen...
Anita

Een kijkje in het boek

“Ik ontdekte opnieuw een stukje van de essentie van mijn leven. Namelijk het welzijn van mijn gezin, mijn familie, mijn vrienden en tenslotte misschien nog het meest belangrijke van alles: mijn eigen mentale welzijn. Alles wat ik doe en hoe ik leef staat rechtstreeks en onrechtstreeks in het teken van gelukkig zijn en worden. Voor mij is de essentie van het leven: gelukkig zijn met mezelf en met alle mensen rondom mij. Na die sessie besloot ik om een aantal dingen heel concreet te gaan toepassen in mijn eigen leven. Ik ging minimaliseren op mentaal gebied. Ik liet stap voor stap oude vastgeroeste principes los. Enkele waarden en normen en principes, die ik vanuit mijn opvoeding had mee gekregen en die mijn karakter mee hadden vorm geven, maar die mij niet langer dienden, besloot ik los te laten. 

Het boek in de media