april 26

0 comments

Blijven werken met een burn -out

“Hoelang ben je thuis geweest met je burn-out?

Die vraag krijg ik regelmatig te horen.
“Niet, want dat ging niet” is mijn antwoord dan.
Ik deed en doe mijn job nog steeds graag, dus “officieel” heb ik nooit de diagnose burn-out gekregen.

Toch weet ik dat ik heb een parentale burn-out gehad. Omdat  een parentale  burn-out betekent dat het niet je job is die je leegzuigt,  maar wel de zorg voor je gezin in combinatie met je job.
Voor huishoudelijke werk en de opvoeding van je kinderen krijg je geen “ziekteverlof”

Als je op het werk leeg gezogen wordt (door drukte, geen voldoening,…) kan je ziekteverlof vragen en een tijdje thuis blijven. Je kan de kans krijgen om thuis tot rust te komen en op zoek te gaan naar een andere job.

Bij een parentale burn-out kan dat niet. Als je thuis leeggezogen wordt, door het zorgen voor je gezin, kan je niet zomaar weg gaan. Je kan en wil ook niet  “vluchten”  van je gezin. Je wil voor je gezin zorgen terwijl je in heel je lijf voelt dat het allemaal te veel wordt. Maar er is geen uitweg. Althans je ziet op dat moment geen uitweg. Want die is er wel degelijk, maar doordat de druk in de maatschappij zo hoog ligt en doordat veel ouder een perfectionistisch patroon hebben, zien ze die uitweg niet meer.

Bij een burn-out kan je een andere job kiezen

Bij een parentale burn-out kan je niet zomaar een andere gezin kiezen. 

De enige oplossing bij een parentale burn-out is zelfzorg, persoonlijke ontwikkeling.

Een manier zoeken hoe je je thuissituatie terug aangenaam kan maken voor jezelf en voor je gezin. Een evenwicht tussen alle rollen in je leven terug vinden , maar vooral, en dat vind ik het allerbelangrijkste is MILD zijn voor JEZELF

ZELFLIEFDE is het begin van het herstel vanuit een parentale burn out

Ik ben altijd blijven werken in het ziekenhuis, omdat ik mijn job  graag deed en nog steeds graag doe. Het was de combinatie gaan werken (in shiften), zorg voor de kinderen, huishouden en vrije tijd die mij teveel werd. De druk , die ik mezelf onbewust oplegde (vanuit een perfectionistisch patroon) , maakte dat ik er onder door gaan, dat de spanningen binnen ons gezin stegen en ik uiteindelijk besloot om hulp in te roepen van een coach.

Heb jij het gevoel dat er teveel op je afkomt?
Ben jij de balans verloren tussen alle rollen die je vervult in je leven?  Heb jij het gevoel dat je er alleen voor staat?

Laat het niet langer aanslepen. Neem stappen voor het te laat is.
Vraag hulp, praat erover.

Ik wens alle mama’s die elke dag het beste van zich zelf geven massa’s ZELFLIEFDE en MILDHEID voor zichzelf toe.

Wil je gans mijn verhaal lezen én drie strategieën ontdekken waarmee ik mijn parentale burn-out overwonnen heb? Lees dan mijn boek “een warm nest”


Meer blog artikels

De laatste in een vrouwenlijn
Laat hier een review achter

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

ontvang mijn blog in je mailbox