april 30

0 comments

waar word jij gelukkig van?

Een tijdje geleden viel het tijdschrift "happinez" weer in mijn brievenbus. Het was een extra editie over mindfull leven. Ik had die dag vrij en bladerde in het tijdschrift terwijl ik genoot van een lunch. Toen ik de vraag tegen kwam "Waar word jij gelukkig van? " dacht ik na en kreeg  ik zin om het antwoord neer te pennen. Dus nam ik een blad papier en begon te schrijven: 

"De vraag -Waar word jij gelukkig van?- impliceert dat we "iets" nodig hebben om gelukkig te zijn. Zoals misschien mooi weer, een goed loon, een fijne job, leuke vrienden,...Allemaal voorwaarden die we onszelf stellen om gelukkig te kunnen zijn. Dat wil ook zeggen dat als één of meerdere voorwaarden niet voldaan wordt, we ook niet gelukkig zouden kunnen zijn. 

Ik ben 46 jaar, heb reeds een mooi boeiend levenspad afgelegd. Ik ben gehuwd met mijn jeugdliefde, heb twee gezonde kinderen en een job waar ik als kind al van droomde. En toch was ik rond mijn 40ste diep ongelukkig. Ik heb in die tijd enkele mensen moeten loslaten, waarvan het leven hier op aarde eindigde. Dat deed pijn, intens veel pijn. Zoveel pijn dat ik me vragen ging stellen over mijn eigen leven hier op aarde.

"Hoe kwam het toch dat ik niet gelukkig was, ondanks het dak boven mijn hoofd, vers eten op tafel en een relatief goede gezondheid van mezelf en mijn kinderen?"  Ik begon onbewust te focussen op wat ik nodig had om gelukkig te zijn. En dat bleek wonderbaarlijk NIETS te zijn. 't Is te zeggen, niet NIETS maar toch heel weinig.

De ontdekking van een minimalistische levensvisie liet me inzien dat ik eigenlijk TEVEEL had om echt gelukkig te zijn. 

Allereerst begon ik alle overbodige spullen rond mij weg te doen. Letterlijk ruimte creëren in ons huis, ONTSPULLEN.  Toen mijn huis en omgeving een pak leger waren en ik nog steeds niet echt gelukkig bleek te zijn, kwam de strategie "ONT-MOETEN in mijn leven. Ik  ging aan de slag met  alle overbodige , negatieve gedachten en vastgeroeste patronen die mij niet meer dienden. Dankzij een life coach leerde ik deze loslaten. Dat bracht mij een zee van rust in mijn hoofd. 

Om mijn fysieke klachten en spanningen los temaken en minimaliseren, leerde ik ONTSPÄNNEN. Dat deed ik door te dansen, te mediteren en (yoga) wandelingen mee te doen.

 Ondertussen zijn we 6 jaar verder en ben ik een ander mens geworden. Ik ben gelukkig en heb amper tot niets nodig om dat gevoel te mogen ervaren."

Op de vraag "waar word jij gelukkig van?" komt er spontaan een glimlach rond mijn lippen en een zalig warm rustgevend gevoel in mijn hart.

Ik kan oprecht zeggen "Ik heb bijna niets nodig om gelukkig te zijn. Ik ben gelukkig"

Begrijp me niet verkeerd he.....
natuurlijk heb ik ook dagen dat alles lijkt tegen te zitten en het ene vervelende na het andere gebeurt. Tuurlijk!

Maar dankzij alles wat ik geleerd heb de laatste jaren , lukt het mij steeds beter om dingen te relativeren en te accepteren. Ik leerde van een life coach, ik leerde van mijn kinderen, van mijn vrienden en familie. ik verslond boeken en luisterde naar podcasts rond persoonlijke ontwikkeling, hoog sensitiviteit, perfectionisme, verbindend communiceren en ouderschap.

Wil je graag meer lezen over de strategieën om een fijn warm nest te creëren en dus ook met heel weinig gelukkig te kunnen zijn?

Ontdek er alles over in mijn boek  "een warm nest"
Prijs van papieren versie : 25 euro (excl verzendkosten)
Prijs van digitale versie: 10 euro. beschikbaar via een mailtje naar info@elsheremans.beMeer blog artikels

De laatste in een vrouwenlijn
Had ik een postnatale depressie?
Laat hier een review achter

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

ontvang mijn blog in je mailbox