Prille ouders

Als kersverse mama of papa kan je bij mij terecht met al je vragen, zorgen en uitdagingen rond het prille ouderschap. Met mijn ervaring als verpleegkundige op neonatologie ben ik gespecialiseerd in het begeleiden van ouders van prematuur geboren baby's  en geboortes die anders verliepen dan verwacht/gepland). Ik luister naar je verhaal en ga samen met jou op zoek naar handvaten en tools om met de pittige uitdagingen, die het ouderschap met zich mee kan brengen, om te gaan.

Hoog sensitiviteit

Als HSP-coach begeleid ik je graag in bewustwordingsproces van wat JIJ nodig hebt. We gaan samen op zoek of je hoog sensitief bent of niet? Welke prikkels kan jij aan? Wat is teveel voor jou? Hoe kan hoog sensitiviteit jouw kracht worden? Hoe kan je omgaan met uitdagingen? Op welke manier kan je je hoog sensitiviteit omarmen en inzetten als talent.

Perfectionisme

Ik mag mezelf hierin ervaringsdeskundige noemen. Mijn oudste zoon is hierin mijn grootste leermeester geweest (en nog steeds) Zijn perfectionistisch gedrag hield mij een spiegel voor, waar ik zodanig van schrok , dat het mij aanzette om zelf in therapie te gaan. Ik heb leren omgaan met het perfectionistisch patroon en  ben daardoor ik veel milder voor mezelf geworden. Ik bied je graag tools, handvaten en inzichten aan zodat ook jij het zware juk van perfectionisme kan leren dragen.

Ontspullen 

Ontspullen kan een eerste stap zijn in het creëren van rust en balans in je leven als ouder. Wanneer er minder spullen in huis zijn , die je aandacht vragen, krijg je meer rust in je hoofd. Daardoor krijg je meer ruimte om aandacht te geven aan jezelf én je gezin. Als opruimcoach begeleid ik je graag in het creëren van een warm nest voor jezelf en je gezin. Samen steken we de handen uit de mouwen en gaan we aan de slag met het opruimen/ontspullen van je huis. Zo help ik je bijvoorbeeld met het klaarmaken van de kinderkamer of het reorganiseren van de speelhoek.