Perinatale periode

Als (toekomstige) mama of papa kan je bij mij terecht met al je vragen, zorgen en uitdagingen rond het ouderschap. Van kinderwens tot 2 jaar na de geboorte. Met mijn ervaring als verpleegkundige op neonatologie ben ik gespecialiseerd in het begeleiden van ouders (borstvoeding, prematuriteit en geboortes die anders verlopen dan verwacht/gepland). Ik luister naar je verhaal en ga samen met jou op zoek naar handvaten en tools om met de pittige uitdagingen, die het (wens)ouderschap met zich mee kan brengen, om te gaan.

Hoog sensitiviteit

Als HSP-coach begeleid ik je graag in bewustwordingsproces van wat JIJ nodig hebt. We gaan samen op zoek of je hoog sensitief bent of niet? Welke prikkels kan jij aan? Wat is teveel voor jou? Hoe kan hoog sensitiviteit jouw kracht worden? Hoe kan je omgaan met uitdagingen? Op welke manier kan je je hoog sensitiviteit omarmen en inzetten als talent.

Perfectionisme

Ik mag mezelf hierin ervaringsdeskundige noemen. Mijn oudste zoon is hierin mijn grootste leermeester geweest (en nog steeds) Zijn perfectionistisch gedrag hield mij een spiegel voor, waar ik zodanig van schrok , dat het mij aanzette om zelf in therapie te gaan. Ik heb leren omgaan met het perfectionistisch patroon en  ben daardoor ik veel milder voor mezelf geworden. Ik bied je graag tools, handvaten en inzichten aan zodat ook jij het zware juk van perfectionisme kan leren dragen.

Minimalisme

Het minimalisme is voornamelijk bekend in de vorm van ontspullen.
Tijdens mijn zoektocht naar rust en balans als werkende mama heb ik de werkelijke betekenis van minimalisme ontdekt. Dat is namelijk “Bewustwording van je levenswijze en deze aanpassen naar wat voor jou van essentieel belang is zowel op materieel, mentaal als fysiek vlak” Ik heb dit in mijn eigen leven vertaald en toegepast in de vorm van drie strategieën: ontspullen, ont-moeten en ontspannen. In mijn boek “een warm nest” kan je mijn verhaal lezen en vind je concrete stappenplannen om thuis zelf mee aan de slag te gaan.

PRAKTISCH
Je kan voor alle individuele begeleidingen terecht in Huis Paenonia of Zakstraat 13.

regio Aarschot en omstreken in
Huis Paeonia
Blaubergsesteenweg 203, Herselt
www.huispaeonia.be

regio Mechelen en omstreken
Zakstraat13
logopedische en therapeutisch centrum
Zakstraat 13, 2800 Mechelen
www.zakstraat13.be