oktober 8

0 comments

8 redenen waarom je zou investeren in jezelf

8 redenen  waarom je zou investeren in jezelf

Onlangs hoorde ik een boeiende podcast over investeringen. Het ging over relaties tot geld en de waarde die je er aan hecht.
Ik vond het zo boeiend dat ik besloot om het te delen met jou. Want ja ik geef toe: ik noem mezelf graag spaarzaam en draai elke euro twee keer rond eer ik hem uitgeef. Maar als ik hem uitgeef, doe ik dat bewust en met volle overtuiging. Door de jaren heen heb ik geleerd dat goedkoop echt niet altijd beter is. Ook niet beter voor je portemonnee 😉 Ik heb de laatste jaren best veel geïnvesteerd in mezelf door coaching en cursussen te volgen. Met "best veel" bedoel ik ook echt "best veel" Om een voorbeeldje te geven: mijn life coach kostte mij 220 euro per sessie van 2,5u! Dat was maandelijks voor mij echt veel geld om uit te geven aan mezelf . Maar...... die sessies waren voor mij zo waardevol. Omdat het bedrag zo hoog was (toch voor MIJN portemonne) wilde ik er ook echt wel alles uithalen wat er in zat. Ik zette me volledig in tijdens de sessies. Ik ging heel diep, ging mezelf heel kritisch maar anderzijds ook heel mild bekijken. Ik stond open voor andere visies omdat ik zo graag verandering wou zien (bij mezelf maar ook in mijn gezin) dat ik dat geld er over had.

Ook de investering van meer dan 2000 euro in een marketing academie voor coaches heb ik niet over één nacht ijs gedaan. Met klamme handjes heb ik op de knop geklikt "ik schrijf me in"

Achteraf gezien heb ik nog geen seconde spijt van gehad van al die investeringen. Integendeel. Ik heb uit al mijn "dure" investeringen het onderste uit de kan gehaald. Omdat ik "waarde" voor mijn geld wou . En dat kreeg ik ruimschoots.
Ik investeer persoonlijk liever in relatie en het verbeteren van mezelf dan in allerlei spullen. Ervaringen en inzichten in het leven, relaties en verbindende communicatie zijn voor mij zoveel waardevoller dan auto's, juwelen, kleding of andere materiële zaken.

In deze blog geef ik je 8 redenen waarom investeren in jezelf zo waardevol is.

1. Investeren is een engagement maken.
Wanneer je veel geld voor iets betaalt, wil je daar ook veel waarde voor terug en zal je inzet des te hoger zijn. je kan het vergelijken met een gratis ticket voor een concert of een exclusief vip ticket. Voor het gratis ticket ga je minder moeite doen om naar het concert te geraken terwijl wanneer je een paar 100 euro hebt neergeteld ga je er alles uithalen wat er in zit en ga je er alles aan doen om naar dat concert te kunnen gaan. Wanneer je gratis een infosessie kan bijwonen of je betaalt 200 euro voor een cursus zal je inzet ook "navenant" zijn. Hoe meer betaalt voor iets, hoe meer waarde je verwacht te krijgen en hoe anders je er mee zal omgaan.

 Investeren is de oorzaak van het resultaat:
Wanneer je iets wil bereiken, heb je een duidelijk doel voor ogen. Je stippelt een weg uit om dat doel te bereiken. je onderneemt stappen om naar je doel te gaan. Vaak is zo'n eerste stap een investering. Wanneer je geen investering doet zal je vaak ook niet bereiken wat je wil. Investering hoeft niet perse altijd geld te zijn? Het kan evengoed tijd zijn. Wanneer je geen tijd vrij maakt om je doel te bereiken , zal je het ook nooit halen. Welk doel wil jij bereiken? Waar droom jij van? Wat is die droom jou waard? Welke investering heb jij er voor over om je doel te bereiken?
Wil jij rust binnen je gezin? Wil je graag quality time? Wil je graag meer tijd voor jezelf? Wat heb je nodig om dat te bereiken? Welke investering wil jij daarvoor doen.


3. Investeren is denken vanuit de toekomst:
Een doel ligt altijd in de toekomst. Om naar dat doel te geraken, moet je je kunnen voorstellen hoe het zal zijn? Fantaseer, droom, maak een moodboard, manifesteer, stel je jezelf voor hoe het zou zijn in de toekomst. Hoe zou het zijn als jij balans zou vinden tussen je werk huishouden, zorg voor je gezin en ME time. Hoe zou jouw leven er uit zien in die toekomst? Wat heb jij daarvoor nodig om jouw ideale leven te kunnen leiden? Welke investeringen (tijd of geld of mindset) moet je daar voor doen?

4. Investeren is tonen dat je het waard bent:
 Ik kreeg op de vragenlijst "er even tussen uit" een aantal antwoorden binnen die rechtstreeks lieten zien dat mama's zichzelf niet waard genoeg vinden om de prijs van 800 euro te betalen voor een weekje rust. Dat raakte mij zo diep. Het feit dat ze dat antwoordden , maakte de nood aan zo'n rustweek voor zichzelf nog eens zo duidelijk. Hoeveel vind jij jezelf waard om jezelf zo'n rustweek te gunnen? Persoonlijk ben ik van mening dat ALLE mama's zo'n rustweek verdienen. Heel veel mama's cijferen zichzelf volledig weg en blijven maar zorgen voor anderen/Maar........ dat houdt niemand vol. iedereen heeft nood aan tijd om zijn batterijtjes op te laden. Wij zijn mensen van vlees en bloed. Naast eten, drinken en bewegen is RUST één van onze basisbehoeften om te kunnen overleven. Elke mama is het WAARD om te investeren in zichzelf. Ook jij! Durf jij tonen dat je het waard bent ?

5. Investeren is een shortcut nemen:
Waarom zou je alles zelf gaan uitpluizen als iemand dat al voor jou gedaan heeft? Waarom zou je blijven boeken lezen en cursussen volgen als je je doel veel sneller kan bereiken met alle do's en don'ts van iemand die ervaring heeft . Iemand die expert is geworden in het balans vinden tussen alle rollen in haar leven, doordat zij die weg waar jij wil aan beginnen al heeft afgelegd en geleerd heeft uit haar fouten? Iemand die haar kennis en ervaringen graag wil delen om te voorkomen dat andere mama's hetzelfde moeten doormaken wat zij heeft mee gemaakt? Investeren in een rust week is betalen om zelf aan de slag te mogen aan met de kennis, inzichten en levenservaringen van een expert.

6. Investeren is creativiteit toelaten
Creativiteit is je eigen ding doen met iets wat je geleerd hebt. Inzichten en tips toepassen op je eigen leven. Investeren is jezelf een handleiding geven waarmee je zelf aan de slag kan gaan en aanpassen naar jouw persoonlijke leven.

7. Investeren is mogelijkheden creëren
Mogelijkheden zijn opties, andere visies. Wanneer je investeert in iets dan geef je je zelf de mogelijkheid om iets uit te proberen om verschillende keuzes te maken die bij jou passen. dankzij die verschillende mogelijkheden kan jij je leven mooier, rustiger, aangenamer maken op een manier waar jij je het beste bij voelt.

8. Investeren is een uitnodiging om te groeien
Wil jij groeien? Wil jij vooruit? Wil jij verandering? Dan is er maar één weg en dat is jezelf de toelating geven om te veranderen. Wanneer je beslist om te investeren in jezelf, wordt je uitgenodigd om te groeien dankzij je engagement, dankzij creativiteit, dankzij verschillende mogelijkheden, dankzij de shortcur, dankzij te tonen dat jij jezelf waard vindt om in te investeren dankzij jouw dromen en denken vanuit de toekomst geef jij jezelf de kans om te groeien. Groeien naar een fijner , rustiger leven in jouw eigen warm nest, met de mensen ronden jou die jij graag ziet.

Ik wil je graag vragen om even stil te staan bij deze 8 redenen waarom je in jezelf zou investeren. Neem er gerust een blaadje papier bij of zet een reactie hieronder.


Meer blog artikels

Reisblog: nestjes in Zweden
Laat hier een review achter

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

ontvang mijn blog in je mailbox